Fit for fight.

Efter några dagar av illamående och otrevligheter mår jag nu bättre. Jag har haft en släng av magsjuka, och ja alla ni som tänker i andra banor det var magsjuka. Fick en pik av min moder när jag berättade om mitt illamående. Jaha så det är magsjuka då!? Ja, det kan jag försäkra er om. Illamående av annat slag finns inte på agendan är. Sorry sorry.

Well well nog om det! Känns bra att jag nu känner mig hyfsat återställd. Tycker inte alls om att vara hemma från jobbet. Känner mig så deprimerad då. Vet att jag behövs där och vill mycket hellre vara på jobbet än att vara hemma och må dåligt. Tycker om att gå till jobbet. Så är det faktist. Barnen är helt underbara och skänker mig så mycket glädje. Jag har helt fantastiska arbetskamrater. Jag skulle inte klara av att bara gå hemma. Det har jag konstaterat under mina två sjukdagar. I och för sig har jag varit ganska matt och mest vilat, men däremellan har jag varit väldigt rastlös. Jag är så lyckligt lottad som har jobb. Hoppas jag får fortsätta att vara anställd. Vi får se hur det blir till hösten. Om mitt vikariat blir förlängt eller om jagi annat fall förhoppningsvis får jobb på någon annan förskola. Håller tummarna och ber för fulla muggar. Ni som läser denna blogg får gärna också hålla tummarna, så kan jag göra likadant för er.

Har inhandlat ny vår/höstjacka under helgen. Jag är verkligen väldigt nöjd. Den är en ganska stor färgklick, men det kändes kul. Min vinterjacka är inte så färgglad så det kändes som rätt beslut att satsa på en vår/höstjacka som är det. Ska försöka lägga in en bild på mig iförd detta köp, men för tillfället är inte min andra hälft hemma och kan fotografera mig. Tror det blir bättre bild om han tar den nämligen. I framtiden kanske.

För de som är intresserade av att veta så går renoveringen av huset framåt i ganska bra takt för tillfället. Det känns kul. Jag håller på att slipa trapp för fullt. Det går hur bra som helst. Peppar peppar. Jag är så glad över det. Är väldigt mycket jobbmed att renovera en trapp. Det har jag fått erfara! Nu känns det som att jag har lite flyt, men det är ju fortfarande MYCKET jobb kvar. Oooohhh vad jag längtar till den är klar och jag längtar ännu mer till vi får flytta in i huset!


Såhär är det meningen att vår trapp ska se ut när den är färdig! Så snyggt! Det är som sagt ett tag till dess, men det är bara fortsätta slipa!

Ha det bra!


Sushi fredag!

Som jag har längtat och väntat. Äntligen är dagen med stort D här! Dagen då jag ska få äta världens godaste sushi. Jag har köpt ingridienserna tidigare i veckan och bara gått och suktat efter att få mig en smakbit. Jag har fantiserat om sushi på jobbet. Ja det har varit helt sjukt. Mina arbetskamrater har till och med blivit medberoende. De har också börjat göra egen sushi! Totally twisted!

Slutar tidigt idag. Skönt när det är fredag. Bra också med tanke på att jag ska göra sushi, det tar ju sån väldig tid. Det är ganska mycket pyssel med det! Allt som ska skäras i minimala strimlor. Som med all annan mat så äter man ju med ögonen, men det är speciellt viktigt när det gäller sushi att det ser gott och vackert ut.




Veckan har varit bra. Roligt och givande på jobbet. Vi har varit flitiga i huset- Jag och min darling har börjat promenera en timme om dan. Nästa vecka är tanken att jag ska börja springa. Röra på döfläsket och förhoppningsvis skaka av mig lite av de reserver jag samlat på min under vintern;)

Ha det gött!


I'm back!

Dags för en liten uppdatering. Helgen som passerat har varit både trivsam, energigivande och produktiv. Jag och älsklingen har varit flitiga i huset. Renoveringen går framåt. Vi har som mål att flytta in till hösten! Känns jättekul. Vissa dagar känns det som att det absolut kommer att bli så, andra dagar känns det väldigt långt borta. Rent realistiskt så kommer det att vara klart att flytta in till hösten, men ibland, mitt i allt byggdamm, känns det långt borta.

Jag har fortsatt arbetet på vår kära trapp. Känns för övrigt som ett evighets jobb. Men det blir säkert fint i slutändan. Har spanat in ett verktyg som skulle göra hela processen kortare och smidigare. Förhoppningsvis!! Har även påbörjat projekt renovera dörrar. Dörrarna invändigt har under årens lopp fått en sliten yta. Det ska jag åtgärda. Jag kommer bli mästare på slipning och spackling.

Vi har även hälsat på mina kära parenteser i helgen. Det var riktigt trevligt. Vi tittade på diabilder tillsammans. Min 9 år yngre bror sa: dia what? Snacka om att jag kände mig dammig!! Well well. Big sis fick förklara och sedan när bilderna började rulla blev han ju varse vad det är. Riktigt kul att se bilder från när jag själv och min två år yngre bror var liten, mammas och pappas bröllop mm.

Idag har vi varit på en riktigt härlig långpromenad. Solen sken på oss och det var superskönt! Nu ska jag ladda inför en ny och spännande arbetsvecka. See ya!

                           

RSS 2.0