Helg!

Känns oerhört skönt med lördag idag. Jag tog mig en rejäl sovmorgon i morse. Min älskling var tyvärr tvungen att stiga upp tidigt eftersom han har åkt iväg på ett möte i morse. Men jag sov vidare med nöje. Var väldigt kallt i vårt lilla hus i morse så jag fick börja elda för fulla muggar för att inte frysa tårna av mig. Nu är det ganska varmt och skönt.

Kändes som att det är betydligt mycket varmare ute idag. Himla skönt. Är inget nöje att vara ute när det är under minus 20. Tar tacksamt emot några varmare dagar. Det var så otroligt vackert här i byn när jag var ut en sväng tidigare. Solen sken och det var alldeles vitt överrallt. Mysigt. Känns bra om det skulle kunna hålla sig kring 10 minus ett tag nu. Har länge haft planer på att börja åka skidor, men kylan och en förkylning har stoppat mig. Kanske skulle ta och ta fram skidorna nu när båda hindren verkar vara borta.

Idag kommer mamma, pappa och min yngsta lillebror och hälsar på och äter middag med oss. Ska bjuda på älgstek och potatisgratäng. Hoppas det blir lika gott som det låter.



Först ska jag städa ordentligt och byta gardiner. Jepp, jepp bara till och ta sig i kragen. Är inte alls pepp på att städa ska jag säga. Men men man kan inte alltid få som man vill i livet.


Anställd!

Jag är numer en anställd och heltidsarbetande kvinna. Känns väldigt bra. Jag har fått jobb på en förskola i Haparanda. Väldigt fint ställe. Duktiga pedagoger, bra miljö och fina barn. Jag ser fram emot att komma igång och börja arbeta på allvar. Känns också väldigt skönt att jag inte behöver oroa mig för hur jag ska klara mig utan pengar. Nu får jag den största lönen jag någonsin fått, men det borde ju löna sig att gå flera år på universitet.

Jag har jobbat där igår och idag. Jag trivs jättebra. Det är väldigt mycket nya intryck så jag är helt slut när jag kommer hem, men det är roligt. Har fått en mardrömsstsrt vad gäller pendlingen. Snöstorm, snörök och oplogade vägar. Men det kan ju bara bli bättre hoppas jag.



Bilden ovan har jag hämtat från internet. Men den illustrerar något som jag med säkerhet kommer att få göra på mitt nya jobb.


På topp!

Hej alla nära och kära, vänner och bekanta och alla andra som läser min blogg. Nu låter det som att det är oändligt många som läser min blogg. Så är det ju tyvärr inte, men jag kände bara för att inleda med denna fras idag. Så så blev det, även fast jag endast har en handfull trogna, värdefulla och oerhört uppskattade läsare.

Idag har jag haft sovmorgon. Väldigt skönt! Välbehövligt med lite skönhetssömn ibland. Jag drömde än en gång om bebisar. Jag vet inte vad det beror på men på senaste tiden har jag drömt väldigt mycket om att jag har en bebis med min kära pojkvän. Inatt drömde jag att vi hade en son. Det kändes som att jag drömde om just det under en lång tid. Vi var på de ena upptågen efter det andra. Gissa om älsklingen min skulle bli lycklig ifall det visade sig vara en sanndröm. Han vill väldigt gärna ha en son, helst ska första barnet vara av manligt kön. Inte lite press här inte. Men, men kan ju inte göra annat än mitt bästa. Det kan väl omöjligt endast vara min kropp som avgör om det blir en flicka eller pojke, nog måste väl ändå pappan också påverka det på något sätt! Barnens kön går ju som bekant inte att bestämma, hur mycket man än skulle vilja. Den dagen vi bestämmer oss för att skaffa barn så tror jag inte att det skulle spela någon roll för min del vilket kön det blir. Jag vill ha ett friskt barn, det är det viktigaste.

Idag har jag kännt mig så pigg och full av energi. Det känns roligt, på sistone har jag varit ganska trött så det är kul att jag någon gång kan känna mig som en duracellkanin. Tror att det är mörkret som gör att man blir så trött. Gissar att jag inte är ensam.

Eftersom jag känner mig så pigg och alert idag så har jag bakat bröd och bullar. Lika bra att passa på och utnyttja orken till max. Både bröden och bullarna blev riktigt fina, de ser bra ut också. Har inte smakat dem så jag kan inte uttala mig om det! Tänkte att jag väntar med det tills älsklingen kommer hem från jobbet så kan vi fika tillsammans. Han blir nog väldigt glad när han upptäcker att jag har bakat. Det är ett tag sen sist och han har frågat lite försynt några gånger om jag skulle kunna baka bröd.





Nu ska jag börja med maten. Idag blir det taccopaj! Det e goda grejer det. Kanske en fräch sallad till. Mmmm nu blir jag ju riktigt hungrig, bäst att sätta igång.



Ska förresten jobba resten av veckan. KUL! Ta det försiktigt nu allihopa, stormvarning utfärdad!


Pärlan.



Var bara tvungen att lägga upp en bild på pärlan. Inte just denna bil jag kör, men samma modell. Såhär fint sommarväder var det tyvärr inte idag när jag var ute och körde!

Kör lugnt!

Snälla, snälla!

Idag har det varit en bra dag! En Mycket bra dag! Jag har än en gång vikarierat som musiklärare. Det var kul! Barn är helt underbara! Kul att se att barnen tycker att mina lektioner är roliga och lärorika också. Känns verkligen att jag har valt rätt yrke. Även fast jag idag har varit lärare i musik till barn i skolan så känns det ändå väldigt bra. Faktist kul med lite variation, även fast en dag ändå är den andra lik på förskolan.

Mitt på dagen, under en rast, ringde en rektor som har ansvar för en förskola som jag har sökt en tjänst på. Hon ville att jag skulle komma på en anställningsintervju. Ooooooh vad glad jag blev. Därför åkte jag iväg direkt efter avslutad arbetsdag för att träffa denne. Det var hyfsat nervöst kan jag säga. Men jag tror faktist att det gick bra! Jag HOPPAS verkligen det! Ni skulle bara veta hur mycket jag hoppas på att det gått bra. Hur bra rektorn tyckte att jag uppförde mig lär jag ju märka i slutet av denna vecka då tjänsten ska tillsättas. Spännande. Oh, det skulle vara så himla roligt. Tänk vad mycket bättre det är att få börja använda sina kunskaper på en gång, medans de finns kvar i hårddisken. Jag vill ju jobba på förskola, det är ju det jag har utbildat mig till och inom det området är jag ju nästan expert. Utan att skryta, men jag har ju läst tre och ett halvt år så nog borde ju det påståendet vara ganska sant. Oavsett vilket yrke man tar som exempel så är det ju faktist så. Därför det finns olika yrken. Oj, oj vilken utredning det blev. Annyway, that is my point.

Om jag inte skulle få något jobb som förskollärare kanske det innebär att jag måste söka andra jobb. Det skulle väl inte vara helt fel i och för sig, jag skulle ju få lön. Det får jag ju inte nu och det är inte kul. Men, men bara att hålla tumarna och avvakta. Finns inget annat jag kan göra i nuläget.

Färden till anställningsintervjun var för övrigt fasansfull. Rutan isade igen på en gång. Jag fick stanna flera gånger och skrapa den, isen höll sig borta i två minuter för att sedan vara tillbaka på rutan. Jag såg knappt något alls. Inte kul. På hemvägen var det mörkt, vilket försämrade min sikt ytterligare. Eftersom att det regnade så blev jag också väldigt bländad av bilarna som jag mötte. Jag körde förbi två bilar som hade kört i diket. Det var väldigt halt. En av bilarna fick hjälp av brandkåren för att ta sig upp och polisen stod mitt i gatan och dirigerade trafiken. Så kan det gå när man har för bråttom eller bara har otur helt enkelt. Jag tror dock inte att någon skadade sig vid dessa avåkningar, det såg inte så ut. Jag klarade mig tack och lov helskinnad hem. Annars hade det inte förvånat mig om jag skulle ha kört i diket. Jag har varit i diket ett antal gånger med mor och fars kära Volvo 240. Denna gång klarade jag mig dock. Tack för det!

Efter intervjun körde jag raka vägen till min mor och far för att bli bjuden på middag. Härligt att slippa laga mat, kände mig ganska slut då! Pappa bjöd på hemlagad pizza med pizzasallad till, helt underbart gott. Nu har jag och min älskling äntligen kommit hem. Ska gå och pussa lite på honom nu!

Ta hand om er och var rädd om varandra!


Härlig helg!

Söndagar är egentligen ganska mysiga. Vissa söndagar kan det kännas som att det inte är roligt att veta att morgondagen bjuder på jobb eller skola, men just idag känns det endast härligt med söndag. Jag ska jobba imorgon, men det ser jag fram emot, jag har ju börjat min karriär som musiklärare så det är bara att köra på. Känns bra att få jobba, helst skulle jag ju såklart vilja ha en tjänst på någon förskola, men jag blir så rastlös och lat av att bara vara hemma. Tillsvidare tar jag gärna timvik där det behövs.

När det är söndag är det också helt legitimt att inte göra något alls. Till och med gud vilade på den sjunde dagen, alltså söndag. Enligt den kristna läran så är ju söndag en vilodag. Jag tror att jag ska följa det idag! Känner mig lite trött och slut. Ska laga en god middag och titta på en bra film ikväll. Självklart ska jag mysa lite med min älskling också. Vi tog en rejäl sovmorgon i morse. Det blev ganska sent igår. Min nattuggla till pojkvän satt och såg någon film på TV. Jag somnade ju förståss i hans famn, typiskt mig. Så egentligen blev det ju inte så sent för min del, men det var sent när vi la oss i sängen i alla fall!

Igår avslutade jag mina universitetsstudier. Jag hade examen i en stor sal på universitetet. Med familjen i släptåg begav jag mig till Luleå. Det var en cermoni som rymde mycket pompa och ståt. Visst är det stort att ta exemen och vara färdigutbildad, men efter cermonin kände man sig ju som världsbäst när både rektorn och andra poängterat hur fantastiska vi är. De gjorde de faktiskt. Det är ju kul i och för sig och visst är det en bedrift att slutföra en utbildning, absolut. Universitetet vill nog också att alla ska veta att de är tacksamma för att vi har valt att läsa just där, utan studenter skulle ju universitetet inte överleva. Så det är klart att de kanske brer på lite.

Efter middagen åt vi en enormt god middag på restaurang Waldorf. Många av mina släktingar var närvarande! Det var enormt trevligt och roligt. Det är inte så ofta som man träffas alla tillsammans så det var mysigt. Jag åt fläskfile och potatisgratäng med rödvinssås till. Väldigt gott. Kan rekomendera Waldorf till alla er som inte ätit där!
Jag fick även en hel del presenter. Det hade jag inte förväntat mig. Jag var nöjd med att de kom och åt middag tillsammans med mig, de hade egentligen inte behövt ge mig några presenter, men det var naturligtvis roligt att de gjorde det! Jag fick ett jätte fint halsband av farmor, med tillhörande armband. Äkta bärnsten, med några år på nacken. Farmor fick det när hon fyllde 60 år, nu är hon 86 år.



Roligt att få en sak som har tillhört henne, kommer ju alltid att ha kvar det som ett minne av henne. En dag kanske jag ger det till min dotter eller något av mina barnbarn när jag själv är gammal och grå. Oj, vad jag svävade iväg nu, men hoppas kan man ju alltid göra! Jag fick en väldigt fin ljusstake, syns i bilden nedan, av min faster med familj. Från min kusins inredningsbutik, Casa Hylander. De har en hemsida ifall ni är sugen på att kolla in vad de säljer i butiken, www.casahylander.se. Jag fick två väldigt vackra buketter, från min mor och far och mina bröder.



Från min farbror fick jag pengar, även farmor gav min tunna börs ett bidrag. Det var väldigt välkommet. Väldigt fin dag. Eftersom jag och min kära åkte med mamma och pappa till Luleå så landade vi hos dem först, när vi satte oss i vår bil kändes det väldigt skönt att få åka hem. Men då tillkännagav min kära man att vi ska åka förbi hans föräldrar och hämta några saker som hans syrra lämnat där till honom. Jaha, sa jag då är det väl bara att göra det då, går väl fort. När vi väl kom fram så insåg jag att jag hade blivit lurad. Där väntade en del av hans familj för att gratulera. Det hade jag inte väntat mig. Gulligt gjort. Av dem fick jag ett Tomas sabo armband med en berlock som föreställer en uggla. De sa att jag fick det eftersom jag nu måste vara klok som en uggla efer flera års studier. Kul. Tomas sabo är ju min favorit när det gäller smycken, så jag är lycklig!


Fredag hela dagen!

Idag har jag vaknat tidigt. Jag har jobbat idag så därför har jag inte kunnat ligga o dra mig i sängen. Ärligt talat så jobbar jag hellre än att ligga i sängen. Inget svårt val om jag får välja mellan de två alternativen. Jag har varit musiklärare idag. Spännande. Har varit på en skolan som jag har varit på tidigare så jag känner till barnen, men det är ändå lite pirrigt eftersom musik inte är mitt ämne. Men det gick bra. Barnen var så snälla och fina. Jag tror de tyckte det var roligt! Ska vara musiklärare på måndag också, håller tummarna att det går lika bra.

Fick till och med håret flätat under en av lektionerna. Inte dåligt. Det är så gudomligt skönt när någon fingrar i håret. Lite multitasking har alltså också hunnits med, både från flätarens och min sida. Inte lätt att vrida huvudet och göra det man ska under lektionen när det är någon som hänger i håret. Men, men hon såg så längtansfull ut när hon såg mitt hår så jag kunde inte säga nej.

Har varit förbi en sväng till mor o far idag och hälsat på vår enormt glada hund. Hon håller på att krypa ur skinnet när man kommer dit efter att hon har varit ensam hela dagen. Roligt när någon blir så superglad när man kommer och hälsar på. Passade på att ringa några samtal till potentiella arbetsgivare, men jag fick inte tag i någon. Varför ska det vara så svårt att få prata med någon som kan svara på om de vill anställa mig!? Nåja, får väl förhoppningsvis tag i dem nästa vecka.

Ikväll har jag bara tänkt mysa. Laga middag, äta i lugn och ro, dricka vin och kramas. Kanske hör av mig till någon kompis och hör om de vill göra mig och andra hälften sällskap under Lets dance. Kanske är någon som tycker att det låter trevligt. Vi får se.

Igår fick jag besked om en tjänst som jag hoppats jättemycket på. Någon annan har fått den. Blev så himla besviken. Kändes inte kul alls. Men, men sånt är livet, inget att göra åt. Hade dock gärna velat få chansen att visa att jag inte skulle ha gjort dem besvikna. Bara fortsätta söka, förr eller senare är jag säker på att någon vill anställa mig.

       ltu090906 

Imorgon åker jag och familjen till Luleå. Jag ska avsluta mina studier vid universitetet, detta görs i form av en cermoni där jag får ett diplom för fullgjorda studier. Examensbeviset får jag vänta ett tag på, ska bli kul när jag får det. Efter cermonin ska vi äta på Waldorf tillsammans med mina släktingar. Ser fram emot det. Be för att jag inte snubblar när jag ska ta emot diplomet inför massa publik!


Välkomna till min blogg!

Mitt namn är Johanna. Jag är 23 år gammal. Jag har efter en del påtryckningar bestämt mig för att skapa en blogg. Känner mig motiverad att skriva för tillfället, kanske beror på att jag avslutat mina universitetsstudier. Förmodligen är det anledningen till min skrivlust. Är ju van att skriva om det ena och det tredje, kanske inte alltid var så motiverad att skriva de skoluppgifter vi hade, men nu när det är slut så saknar jag det ändå litegrann.

                 

I min blogg kommer jag att skriva om sådant som händer i min vardag. Jag kommer att skriva om tankar och funderingar som jag har och det skulle vara väldigt roligt om någon vill komentera mina inlägg, kanske komma med andra åsikter eller bara en komentar av något slag. Jag är väldigt intresserad av kläder och skor. Därför kommer jag nog skriva mycket om det! Mode är ett av mina stora intressen.

För tillfället är jag arbetslös. Det känns inte så roligt. Jag söker jobb för fullt och håller både tummar och tår för att något ska dyka upp. Tankar kring att inte ha något jobb kommer säkerligen ventileras här i min blogg. Jag är en person som tycker om att vara igång så det kan hända att jag kommer att klättra på väggarna inom en snar framtid. Men jag får sysselsätta mig med annat. Baka, laga mat, städa, tvätta, rida, träna och umgås med vänner. Jag kommer med andra ord bli en tvättäkta desperate housewife! Oh no! Men, men inget att göra åt! Får förhoppningsvis ett jobb snart.

Jag och min pojkvän renoverar för tillfället vårt hus. Han köpte huset innan vi träffades, för inte alltför länge sedan, och påbörjade renoveringen. Det är ett gammalt hus så det är en rejäl renovering. Alla rum, ordentligt med jobb. Det tar mycket tid, men vi hoppas på att vara färdiga till sommaren. Ska bli roligt att börja inreda. Det är också ett intresse jag har. Tycker om att planera vad ett rum ska innehålla, vilken känsla det ska förmedla, färgskala och så vidare. Men det är en tag till dess, måste hugga i med slipning, spackling och målning först. Kan hända att det kommer lite bilder på arbetet och hur det fortskrider.

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen. Träffade en tjej som jag vuxit upp med. Vi är från samma by och har lekt mycket tillsammans när vi var yngre. Vi har följts åt sen förskola upp till högstadiet. Det lustiga är att jag drömde om henne inatt. Kanske kände på mig att vi skulle träffas idag?! Efter besöket på arbetsförmedlingen fick jag ett samtal från en kompis som jag har läst med på universitetet. Hon undrade om jag ville komma och fika. Det kan man ju inte tacka nej till! Det var även några andra kompisar som var och hälsade på hos henne så det var väldigt roligt att träffas!

Nu sitter jag här framför datorn och laddar för att vara musiklärare imorgon. Jag måste planera lektioner, klura ut vad jag ska hitta på med eleverna. Musik är ju inte riktigt mitt ämne. Jag kan inte spela några instrument, men hyfsad sångröst har jag väl ändå!? Det går säkert bra, känns kul att få jobba. Det är ju det jag vill.

Ha det bra till vi hörs nästa gång!


RSS 2.0